A Lomi Lomi masszázs

Egy egyedülálló masszázstechnika, ahol imával és tánccal kísérjük a masszázst. A masszázs az egyik legősibb formája a gyógyításnak . A Lomi Lomi ebben az egyik legalaposabb.

A Lomi Lomi szó annyit jelent masszázs, ami az ősi Polinéziából származik. Hogy megértsük a mélységét a masszázsnak meg kell érteni a Hawaii filozófiát, amit HUNÁNAK hívnak. A HUNA filozófia abban hisz, hogy a negatív gondolatok, a rossz élmények okozzák, hogy a test elveszti a környezettel a harmóniáját. A harmónia elvesztése és a szeretet hiánya vezet a megbetegedésekhez. Mindenki törekszik a harmóniára és a szeretetre.

A Lomi Lomi másik neve: szerető kéz masszázs. A folytonos alkarral simító mozdulatok lehetővé teszik, az ellazulást, a relaxálást. Valamint a hawaiiak szerint az energia hullámokban jön, a Lomi segít feloldani a blokkokat, és új irányból ad energiát. Nem csak fizikai tapasztalás, hanem lelki spirituális szinten is megkönnyíti a gyógyulást. A testet egységben kezeli, így a fizikai lelki és spirituális rész is része az egész egyénnek. A harmónia hiánya megnyilvánul fizikai szinten (pl. betegség). A Lomi Lomi energetikával is dolgozik, így megkönnyíti az utat a gyógyulás felé.

Mi történik a masszázs alatt?
A masszázs érintéssel indul. A masszőr keze a páciens hátán pihen, megteremtve ezzel az összekapcsolódást. Ebben a nyugalomban a masszőr elmormol egy áldást, imát. Ezután a masszázs Hawaii zenére meleg kókuszolajjal történik. A masszőr ösztönösen, szinte irányítva dolgozik a testen. Nincs semmilyen kötelező formája a masszázsnak, mégis szigorú irányelveket követ.
Két masszázs soha nem lesz ugyanolyan!
Az áramló ütemes alkarral végzett mozdulat végig megy a lábaktól a fejtetőig. Néhányan úgy jellemzik, mintha hullámok mozognának a testükön. Ez a folytonos masszázs nem simogatás.
Olyan mint a víz, hullámzó, de ereje van. Ennek az áramló masszázstechnikának az a célja, hogy az ember elveszítse a kontrollt saját elméje felett, hiszen egy idő után nem tudja követni, hol is történik a testén a masszázs. S ahogy mondják: „a test ellazulása nem egyéb, mint hogy izmaimban megszüntetem az ’én akarok’ feszültségét…” (M. P.)

Szinte egyedülállóan a masszázsnak van haj és fejmasszázsa is. Ennek célja, hogy le kell csendesíteni az elmét ahhoz, hogy meg tudjuk nyitni a szívet, ami elindít önmagunk szeretete felé.
A masszázs segít abban, hogy energia szabaduljon fel, a testünkben kis kövekként lerakódott blokkok oldódjanak. A masszázs elindítja az energiaáramlást, ezáltal a gyógyulás sejt szinten elkezdődik.
Finoman megnyújtja a testet, oldja a blokkokat, így egyesíti az energiákat.

A masszázs közben a masszőr tánccal kíséri a mozdulatait ezáltal biztosítja és elősegíti, hogy az energia kiáramoljon, és hogy megtartsa magas szinten az energiát.

A masszázs időtartama: 60/90/120 perc
Igény szerint páros vagy négykezes masszázs