A Lomi Lomi háttere

A Lomi Lomi masszázshoz szorosan kapcsolódik a
HUNA, az Aloha, a Ho'oponopono és a Hula tánc

A Ho'oponopono

A Ho' :csinálni
Pono: helyes
Ho'oponopono: helyesen cselekedni

Egységben lenni, szeretettel gyógyulni, megszabadulni félelmeinktől, aggodalmainktól. Gondolataink és sejtjeink zárlatának feloldása.

Sokan tudják már a négy szót, sokszor mondogatjuk szinte mantra szerűen:
Sajnálom... kérlek bocsáss meg... köszönöm... szeretlek...
Értjük is?

Ősi Hawaii módszer a Ho'oponopono: megbocsátó szertartás. Alapgondolata, hogy a világban minden mindennel kapcsolatban van. Semmi sem történhet anélkül a saját világunkban, hogy ne váltana ki hatást a szemlélőböl is. Azt üzeni: teljes felelősségvállalás önmagunk iránt.

Fel kell ismerni, hogy minden történésben benne vagyunk. Ha ezt felismerve megvizsgáljuk a történést több oldalról, feltárva minden érzelmi reakciót, megáldjuk tetteinket, gondolatainkat. Elfogadjuk ha hibáztunk, megvizsgálva cselekedeteinket azt mondjuk: minden ami történik értem van, minden az életemben tanít engem, és mindezt megköszönjük, hálát adunk. Képesek vagyunk megbocsátani magunknak, és ezt vesszük körül szeretettel. És akkor mindenünk megvan ahhoz, hogy másként lássunk rá az életünkre, egységbe tudunk kerülni önmagunkkal s ezáltal meg tudjuk változtatni önmagunkon keresztül a környezetünket.
Harmóniában élhetünk magunkkal, az emberekkel, a természettel és Istennel.

"... a megbocsátás nem egyszeri dolog. A megbocsátás egy életforma ... "